PENGALAMAN NIKAH DI THAILAND

PREPARATION

  •  Buat research ckit dari google,paling penting tengok dulu kelender thailand karang pegi jauh2 tutup lak, bile public holiday diorang(click sini untuk cuti 2015 thailand),then download la pe yang boleh membantu untuk kami ke sana seperti gps dn offline map(offline map xyah sibuk2 nk beli sim card diorang),offline maps boleh download kt sidebar saya ada letak link..
  • Service kereta.
  • Dokumen yang perlu di bawa.
  1. ic pasangan (kad pengenalan).
  2. Pasport Antarabangsa atau Pas Sempadan ( Bayaran pasport hanya RM200.00 untuk 5tahun).
  3. Surat pengesahan cerai dari pihak berkuasa islam di malaysia (untuk pasangan perempuan yang bercerai sahaja) atau sijil kematian suami (bagi perempuan yang kematian suami).
  4. Surat syahadah (bagi orang yang baru memeluk agama islam).
  5. Dokumen yang membuktikan individu beragama islam(bagi bukan warganergara malaysia)
  6. Visa Pelancong dan sebagainya bagi Bukan Warga Negara Malaysia untuk memasuki Malaysia dan Thailand. (Setengah Negara dikecualikan daripada visa bagi lawatan singkat sebagai pelancong yang memasuki Negara tidak melebihi 15 atau 30 hari).
  • tukar duit thailand bath.(tukar di thailand lebih elok).



1ST DAY

MELAKA - BUKIT KAYU HITAM


                                          MELAKA-BUKIT KAYU HITAM


                                                                  SUMBER : GOOGLE IMAGE

Salam bermula la perjalanan kami..bertolak dari melaka pukul 1am sampai di changlun kedah dalam pukul 10am lambat sikit sebab banyak lalu jalan dalam nak save bajet ..sampai je di changlun tanpa membuang masa kami terus pergi cari agent insurance kereta nama kedai tak ingat dah tapi memang banyak di area changlun ni kedai insurance kereta untuk masuk ke thailand..dokumen yang perlu untuk  insurance,fotostat geran atau ada yang ori pon bagus.bayaran sebanyak rm18.00 untuk seminggu..

Sampai kat sempadan...korang kena isi minyak penuh-penuh tangki...sebab minyak kat Thailand mahal dari Malaysia ...pastu masuk lah Thailand. Kat sini nak bagi tip sikit sebab ramai orang terkial-kial masa memelalui imigresen... Sebenarnya....parking kereta dulu...semua-semua penumpang kereta pergi beratur chop passport dulu,  lepas tu baru owner kereta bawa geran dan insurance pergi yang bahagian lain untuk daftarkan kenderan dorang...jangan lupa balik pun buat macam tue..masa nak chop passport letakkan RM1.00 kat dalam passport..time balik pon sama...

DOKUMEN PERLU ADA UNTUK BAWA KERETA MASUK THAILAND

  1. Insurance (banyak di kiri kanan jalan area changlun).
  2. Geran kereta (photostat or ori).
  3. Owner kereta atau surat kebenaran owner .

COST MELAKA - BUKIT KAYU HITAM

  • MINYAK         RM 90.00  
  • TOL                  RM 60.00
  • INSURANCE   RM18.00
  • MAKAN          RM20.00
  • TOTAL            RM188.00
(UNTUK KIRAAN PERTUKARAN MATAWANG TERKINI SILA TENGOK DI SIDE BAR CURRENCY CONVERTER TQ)

BUKIT KAYU HITAM -MAIS-KONSULATE MALAYSIA
BUKIT KAYU HITAM-MAIS  


MAIS-COSULATE MALAYSIA
                                                        

                                                                          SUMBER : GOOGLE IMAGE

Bertolak dari bukit kayu hitam dalam pukul 12.00am..berbekal kan maps terus menuju ke majlis agama islam songhkla(mais) ..dalam map kena taip Central Mosque Of Songkhla baru jumpa..sampai mais dalam pukul 1.15pm waktu thailand..kt malaysia cepat 1jam kire malaysia kul 2.15pm la..time tu diorang rehat..terpaksa la tunggu..tepat je pukul 2pm waktu thailand kami pn terus ke kuanter bagi dokumen semua..

benda yang perlu ada di mais
-pasport pasangan.
-sijil kematian suami atau sijil cerai (untuk pasangan perempuan yang bercerai sahaja dan kematian suami)
-ic pasangan.
-duit rm 450.00.
-duit mas kahwin.

lepas tu tunggu sampai diorang panggil masuk ke bilik..tak sampai 5 minit diorang panggil masuk..
proses untuk akad nikah dalam 5-10minit camtu la.sekejap je..selesai je terus g kuanter tadi untuk ambil sijil nikah dan dokumen untuk dibawa ke konsulate malaysia ..bayar rm2.00 diorang photostat kan sekali dokumen yang perlu dibawa untuk bagi ke konsulate malaysia..selesai dalam kul 3.

kami terus rushing ke konsulate malaysia dengan bantuan maps sekali lagi..jarak dalam 25km dari mais..dalam  pukul 3.30pm la sampai sana..( waktu urusan di konsulate boleh tengok di sidebar)..masuk je kena tulis nama post guard depan tu..pastu terus masuk dalam ambil no..ada la dalam 2-3 pasangan dari malaysia dengan tujuan yang sama..tunggu la sampai no dipanggil dalam 15minit la juga baru no dipanggil dan terus bawa dokumen yg mais dah sedia kan tadi tu..then diorang bagi borang..isi borang hingga lengkap dan bagi balik ke kuanter tadi bagi borang dan dokumen yang mais sediakan tu..pastu diorang bagi 1 resit..resit tu simpan untuk ambik dokumen yang telah di cop keesokan hari nya..

settle semua dalam pukul 4.15pm terus cari kedai makan..lepas makan jalan2 jap kat semila beach..pastu cari la hotel yg berdekataan dengan konsulate..senang sikit nak ambik dokumen kt  konsulate..then dapat la 1 hotel murah je dalam rm35.00 duit kite..pastu rehat la secukup nye sebab hampir 14-15 jam drive..malam keluar jalan2 dan makan..pastu balik hotel rehat untuk hari esok..



COST  DI HATYAI

  • MAIS                     RM 450.00@BHT 4,500.00
  • PHOTOSTAT        RM 2.00@BHT 20.00
  • MAS KAHWIN     RM 200.00@BHT 2,000.00 (terpulang pada korang nak bagi berapa)
  • MAKAN                RM 40.00@BHT 400.00 (sekali dengan makan malam)
  • HOTEL                  RM 35.00@BHT 350.00 (1 malam)
  • TOTAL                 RM 727.00@BHT 7,270.00
(UNTUK KIRAAN PERTUKARAN MATAWANG TERKINI SILA TENGOK DI SIDE BAR CURRENCY CONVERTER TQ)

2ND DAY
tanpa buang masa kami  terus checkout hotel pukul 9.00am then terus g konsulate malaysia..hari ni xpayah dah nak tulis nama lagi kt post guard sebab semalam dah tulis.masuk dan terus ambil no..masuk ade 7-8 pasangan dengan tujuan yang sama..hari ni lama sikit orang ramai..tunggu no di panggil..setelah no di panggil terus g kuanter bagi resit semalam tu..then tunggu lagi..kali kedua diorang panggil nama then terus g kuanter buat bayaran rm10.00/dokumen yang di cop..kami 5 dokumen jadi rm50.00 sahaja..

pastikan semak dokumen tu betul2 nama no ic semua la...pastu baru la g jln2 jap..pastu terus rushing balik, isteri esoknya mula dah kerja..bertolak kul 12pm waktu hat-yai sampai melaka kul 2am waktu malaysia.

COST 2ND DAY DI HAT YAI DAN KE MELAKA

  • KONSULATE MALAYSIA   RM 50.00@BHT 500.00 (RM60.00@BHT600 untuk pasangan yang janda or kematian suami)
  • MAKAN                                 RM 50.00@BHT 500.00
  • MINYAK                                RM 40.00@BHT 400.00
  • TOL                                       RM 50.00@BHT 500.00 (balik banyak lalu dalam)
  • TOTAL                                   RM  190.00@BHT 1,900.00



TOTAL COST NIKAH DI THAILAND 2 HARI 1 MALAM

  •  RM 188.00@BHT 1,880.00
  •  RM 727.00@BHT 7,27.00
  •  RM 190.00@BHT 1,900.00
 TOTAL  RM 1105.00@BHT 1,1,050.00 
(UNTUK KIRAAN PERTUKARAN MATAWANG TERKINI SILA TENGOK DI SIDE BAR CURRENCY CONVERTER TQ)
BAGI MEMUDAHKAN LAGI UNTUK ANDA BUAT RUJUKKAN BILA SAMPAI DISANA SAYA ADA SEDIAKAN EBOOK UNTUK PENGGUNA ANDRIOD SAHAJA.SILA CLICK DOWNLOAD APP DIBAWAH.



NOTE: BLOG INI DIBINA,UNTUK MEMBERI RUJUKAN PADA PASANGAN YANG INGIN PERGI SENDIRI NIKAH DI THAILAND.TIDAK BERNIAT UNTUK MENUTUP REZEKI AGENT2 NIKAH KE THAILAND.SEKADAR MEMBANTU YANG MEMERLUKAN.PADA YANG INGIN LEBIH SENANG TANPA PERLU BUAT APA2 BOLEH MENGUNAKAN KHIDMAT AGENT2 YANG BERDAFTAR DENGAN MAIS,SEBARANG PERTANYAAN SILA COMMENTS DI BAWAH ATAU PRIVATE MASSAGE DI FACEBOOK KAMI ADA DI SIDEBAR.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

165 Responses
  1. salam info yang ringkas dan jelas,terima kasih atas pengkongsian pengalaman anda.



  2. Anonymous Says:

    ada sapa2 nk g bulan 4 ni..


  3. Anonymous Says:

    slam.mana boleh saya dapatkan offline map tu.


  4. wsalam Anonymous..di side bar saya ada letak link..
    http://maps.me/en/home
    atau
    http://papagom9forandroid.blogspot.com/


  5. john Says:

    tuan boleh sy dapat kan no contact tuan punye blog ni.. mau menjadi rujukan sy


  6. boleh contact melalui email nikahthailand15@gmail.com..tq


  7. atau private massage di facebook..ada di sidebar blog ini..


  8. BAGI MEMUDAHKAN LAGI UNTUK ANDA BUAT RUJUKKAN BILA SAMPAI DISANA SAYA ADA SEDIAKAN EBOOK UNTUK PENGGUNA ANDRIOD SAHAJA.SILA PERGI KE LINK DOWNLOAD YANG SAYA SEDIAKAN DI BAWAH TQ..

    http://app.appsgeyser.com/Nikah%20thailand%20sendiri

    HARAP DAPAT MEMBANTU PADA YANG MEMERLUKAN


  9. ziedane Says:

    siapa yang memerlukan khidmat kami boleh layari kahwinsiam.com


  10. Anonymous Says:

    asslmkum..saya selamat nikah 9/3/15..blog ini banyak membantu saya pergi ke sana..terima kasih..hanya allah dapat membalas jasa anda...tq


  11. Anonymous Says:

    Panduan utk proses pendaftaran nikah di malaysia, ada tak..


  12. Anonymous Says:

    sis bila nak update pasal daftar nikah di Malaysia? waitinggg


  13. Assalam Cik,

    betul ke Bermula 1 Mac 2015, Pejabat Konsul Jeneral hanya menerima permohonan pengesahan pernikahan pada hari yang telah ditetapkan sahaja dan bukannya setiap hari bekerja..

    macam mana tu? kurang jelas la..


  14. Unknown Says:

    Sy pegi bln 4..jom..31/3 dr sg-hatyai


  15. Unknown Says:

    Betul ke general konsul implement law baru utk dftr?awk br pegi bln 3 kan..heap DPR membantu


  16. salam..boleh call consulate malaysia di songkhla bagi konfem kan sendiri petukaran hari permohonan pengesahan pernikahan...Tel: 0 7431 1062 0 7431 6274


  17. Anonymous Says:

    Assalam..utk pjbt konsul..blh submit dokumen dr 8.30am smpai 12tghari ja...then esknya br dpt..time nk amek plak jam 1pm smpi 3.30pm ja


  18. Anonymous Says:

    Sabtu ahad boleh jugak ke?


  19. Daisy Says:

    boleh beri address email utk sy hubgi


  20. Daisy Says:
    This comment has been removed by the author.

  21. muhammad Says:

    Ada sapa2 yg merancang nk pergi dlm bulan 4 ni?blh prgi skali..
    dakuperantau@gmail.com


  22. Anonymous Says:

    Kteorg nk pg bulan 4 ni.boleh hubungi kami ye..


  23. Unknown Says:

    Saya pergi 11/4 ni then nikah 12/4 nk pergi sme x?


  24. Unknown Says:

    Email sy ida_cun90@yahoo.com


  25. Unknown Says:

    Jom pergi selali


  26. Anonymous Says:

    Salam admin utk tangkap pic semasa proses akad ada kah ada Org tlg tangkapkn atau boleh upah Org di sana?


  27. saya nak pergi..contact sy ida cun x bape cun hhah


  28. Anonymous Says:

    Assalam..kitorg dh bkahwin d songkhla 30/3.. berkenaan memo dari konsulat untuk pengesahan, diorg just terima dokumen before 12 tgh hari setiap hari bkerja..so, maksudnya kalau korg kahwin ptg,kne tggu esok pagi bru blhh hantar ke konsulat.n next day baru blh collect dokumen dgn bayaran 500baht..satu lagi duit RM dh trun, rm10 sama dgn lbeh kurg 85baht..so kne stand by duit extra..contoh bayaran utk daftar kahwin kat pejabat agama (4500baht)..kalau dulu Rm450...tp skrg dlm Rm510..sbb ringgit jatuh..


  29. Anonymous Says:

    Ni klu kna tngkap dgn JAIS blh kasi surat/ gmba tak? Depa caya tak? Kang nnti kira khalwat plakk. Anyone yg ad pngalaman


  30. Unknown Says:

    Assalamualaikum .. nak tanye ..lepas nikah dekat siam tu kan . btul ke kena denda bila balik malaysia nanti .. ?


  31. Unknown Says:

    saya nak pergi bln 6 ni , ad spe2 x nak g skali ? sbb sy dgn psgan xpernah lgi ke sne , tkot ase sbb xdek pnglaman .. boleh email ke arieyzdyba@gmail.com


  32. Ikramians Says:

    Denda maximum tak silap RM1000 atau setahun penjara


  33. Anonymous Says:

    Arieyz bln 6 bape ari bln pgi?


  34. Anonymous Says:

    Ade sape2 nak pergi awal sept 2015 tak. Join me please :(


  35. Azrul Says:

    Salam.. tumpang lalu.. saya sedia membantu untuk urusan nikah di thai.. kos semua rm2000.. transport, hotel,nikah serta konsulat... Pertanyaan sila whatsapp 0172218178 azrul.


  36. Azrul Says:

    Salam.. tumpang lalu.. saya sedia membantu untuk urusan nikah di thai.. kos semua rm2000.. transport, hotel,nikah serta konsulat... Pertanyaan sila whatsapp 0172218178 azrul.


  37. Azrul Says:

    Salam.. tumpang lalu.. saya sedia membantu untuk urusan nikah di thai.. kos semua rm2000.. transport, hotel,nikah serta konsulat... Pertanyaan sila whatsapp 0172218178 azrul.


  38. Anonymous Says:

    Saya cadang nak pegi tapi belum decide tarikh. Misal kata ktorg pegi on sept. Sy akan inform anda


  39. Anonymous Says:

    Salam, sy dah nikah 4 mac 2015. Sy nak share beberapa info dengan saudara2 semua.
    1) kalau bole, dtg MAIS awal pagi supaya dokumen bole dihantar ke konsulat sebelum jam 12 tengahari

    2) matawang mlysia jatuh skrg, jd byrn ke MAIS bukan lagi 4500baht, ad tambahan tp sy tak ingat

    3) better booking terus hotel dari mlysia, untuk stay satu mlm di songhkla - cut cost sebab x perlu transport besoknya untuk ambil dok di konsulat

    4) pastikan ada gambar di MAIS dan KONSULAT sebagai bukti nikah

    5) jangan naik bas ekspress samila - tersangat laju dan tersangat bahaya - pernah tahun2 lpas berlaku eksiden - saya trauma naik ni- 130km/h ke atas kelajuan dia dengan cuaca hujan

    6) jgn lupa makan pulut mangga, teh tarik hatyai, mknn goreng di hatyai centre ( berdekatan lee plaza mall )

    7) kos overall 2 hari 1 mlm , RM1100 cukup tapi not include transportation return ya


  40. Zarina Says:
    This comment has been removed by the author.

  41. Anonymous Says:

    Salam...saya bercadang nak p dalam bulan september..dalam 10hb,11hb...ada sesapa nak join x?email sy aminina0205@yahoo,com..tq tuan tanah sebab bg info yang terang lg jelas.


  42. Anonymous Says:

    salam...saya cadang nk p bulan ogos 13 & 14.. p naik keta sendiri..sapa nk join leh contact rosey3030@yahoo.com. boleh tong2 duit minyak, duit toll dan tukar2 jurugambar.. thank you.


  43. Anonymous Says:

    Salam rosey3030@yahoo.com, sy ada email awak tp xboleh..blh bg email lain @ email awk silap?tq


  44. Unknown Says:

    hai....sy plan nk g bulan 9/2015...tapi baru bercadang je....kotaklagu87@gmail.com


  45. Anonymous Says:

    sy bercadang nk g sept 2015...dlm 9/9 atau 10/9....kotaklagu87@gmail.com




  46. Unknown Says:

    jom.... sya plan 19-20hb ogos nie


  47. Anonymous Says:

    Salam..sy rancang ke Songkhla pada tarikh 13ogos (khamis) dan pulang semenanjung 14ogos (jumaat).. bertolak dr KL pada 12ogos mlm..naik kenderaan sndiri..sapa nk p skali leh contact sy..kita share duit tol n duit minyak..sy akan sertakan skali khidmat foto.. terima kasih email: rosey3030@yahoo.com


  48. Unknown Says:
    This comment has been removed by the author.

  49. Unknown Says:

    Salam sy dan pasangan nak pegi 8/9 ni naik bas shah alam-hatyai malam. Sape nk pegi skali jom la or jmpa kat sana. Email syazahuhu_94@yahoo.com


  50. Unknown Says:

    Salam sy dan pasangan nak pegi 8/9 ni naik bas shah alam-hatyai malam. Sape nk pegi skali jom la or jmpa kat sana. Email syazahuhu_94@yahoo.com


  51. Salam... Hurm... Nak pegi bulan sept. Area PJ. Tarikh belum tau. Sapa nak g sekali boleh email. Kecilkan kos. Thanks. Anne_summer@ymail.com


  52. Salam... Hurm... Nak pegi bulan sept. Area PJ. Tarikh belum tau. Sapa nak g sekali boleh email. Kecilkan kos. Thanks. Anne_summer@ymail.com


  53. Unknown Says:

    Nur iman...jom p same....9,10,11 sept


  54. Unknown Says:

    Sy pegi 8/9 la. Malam. Da beli tiket bas.


  55. Salam..saya cadang nk pergi bernikah pada hujung nov.ade sape2 mk join?atleast boleh share mnyak n tol..dh jimat kt situ


  56. Anonymous Says:

    Assalamualaikum.. Sy pon nk pergi awal September.. Date blum decide.. Boleh join skali..


  57. MrsFarid Says:
    This comment has been removed by the author.

  58. MrsFarid Says:
    This comment has been removed by the author.

  59. Unknown Says:

    Assalamualaikum admin dan kwn2 smua..sy nk ke songkhla pd 21/9 nie..sy dr kelantan..sy nk ty pdpt n pandangan admin n kwn2 semua, yg mn 1 plg jimat?grk dr kelantan > songkhla ke atau dr kelantan > bukit kayu > songkhla..sbb sy keliru ckit..


  60. Unknown Says:

    assalamu alikum. saya nak pergi ke songkhla pd 16/9 saya dari klang. saya nak tanya. berapa bajet untuk nikah thailand sebab saye naik bus takde kenderaan. boleh tunjuk ajar first tu pergi mane and hotel yang dekat dari songkhla tu berape? terima kasih semua kawan2


  61. Unknown Says:

    Fanha anis, jadi tak pergi 16/9 ni??


  62. Unknown Says:

    Fanha anis, jadi tak pergi 16/9 ni??


  63. Anonymous Says:

    salam.. kami nak gi akhir bulan 9 Insyaallah. Lepas raya haji. sapa minat nak join sekali boleh email : simpleguy_07@outlook.com


  64. Anonymous Says:

    Salam, anyone yg dah nikah di sana and boleh share pengalaman proses pendaftaran dekat Malaysia tak?


  65. Anonymous Says:

    Ada sesape nk pegi bulan Oct nie x...


  66. Anonymous Says:

    Awak nak pergi berapa hb? Kalau budget rm1000 mmg takcukup eh .


  67. Anonymous Says:

    Klu bole awal bulan 10...awak nk pegi bila...


  68. Anonymous Says:

    Rasanya cukup klu budget rm 1000


  69. Anonymous Says:

    Sy takconfirm lg sbb budget bebetul ada rm1k je. Kawan kata better ambil org untuk guide sbb takut kalut. Awk naik bas ke ?


  70. Anonymous Says:

    Makanan halal kat sana susah nak cari. Kena spend dlm 2000bath untuk makanan.


  71. Anonymous Says:

    X pasti lagi maybe amik tren kot...
    Saya pon dh tukar plan bulan 11 time cuti sklh...


  72. sya akan pergi pada bulan october ni..inshaAllah jika tiada halangan..bertolak dari negeri sembilan...apa2 hal,boleh contact email sy thehellstings@gmail.com


  73. Anonymous Says:

    Oh ok


  74. Anonymous Says:

    naik tren murah cikit


  75. Azrul Says:

    salam...cuma rm1950 saya membantu anda dari transport,nikah,pengesahan konsulat dan penginapan... sila hubungi sms/whatsapp en azrul 0172218178 untuk keterangan. Terima kasih.


  76. Azrul Says:

    salam...cuma rm1950 saya membantu anda dari transport,nikah,pengesahan konsulat dan penginapan... sila hubungi sms/whatsapp en azrul 0172218178 untuk keterangan. Terima kasih.


  77. Anonymous Says:

    Assalam..maaf nk btanya pd admin..sy ad try search central mosque of songkhla tp maps kate not found..sy dah install maps.me dgn map thailand skali..atau kena search pakai nme laen ke ye?


  78. Unknown Says:

    Semudah tu ker...


  79. Anonymous Says:

    Assalam,blh tlg sy tanya. Kalo mualaf tidak tukar ic ke Islam tetapi ada kad islam blh tak process pernikahan di sana tak?


  80. Anonymous Says:

    Assalam,mohon bantuan kalian. Kalo mualaf tidak menukarkan ic ke islam tetapi ada kad islam blh tak process pernikahan di sana? Tq. :)


  81. Unknown Says:

    Sekarang nie still RM510 lagi ke untuk prosess nikah?😔


  82. Unknown Says:

    Sekarang nie still RM510 lagi ke untuk prosess nikah?😔


  83. Unknown Says:
    This comment has been removed by the author.

  84. Unknown Says:

    Salam? Boleh saye dapat email awak??


  85. Anonymous Says:

    saya nak pergi bulan 2 tahun 2016 ada tak yang nk join? boleh lah wasap saya +6583989565


  86. Nurul Says:

    Nak naik dari bukit kayu hitam ke kat mana?


  87. MrsFarid Says:

    Proses nikah xsilap rm540 aritu..4/11/15


  88. MrsFarid Says:

    Sy share pengalaman ye..better pegi pagi2 nak nikah tu..kalau drive sendiri search dekat offline map big c supermarket..sekarang thailand kerap hujan..better prepare for the worst..rm10 kita dpt duit thai 82je..kalau sampai dah petang elok bermalam ni hatyai..masa dah siap nikah baru g mais..tp make sure pagi2. Bayar nikah aritu rm540 ..masa nak masuk sempadan tu leceh sikit sbb kena beratur bagai..overall urusannAllah mudahkan walaupun byk halangan ..total abis rm540(nikah)+rm200(minyak)+tol dlm rm50(xpasti)+rm150(makan)+rm300(hotel)+insurans kete(rm 16)isi minyak penuh tank rm80...last petrol pam adalah bhp

    Sy cadangkan sape yg nak g,book hotel awal2 sbb kalau walk in bapaklaaa mahalnya


  89. Unknown Says:

    tunjuk surat nikah songkla,n konsulant malaysia.dokumen yg ada,jais tgk,pastu ok lepas.tu je


  90. Unknown Says:

    proses dimalaysia mkn masa jgk 1thun.denda blh mntak kurang aritu byq700


  91. Anonymous Says:

    proses pndaftran dimalaysia.pergi ke pjbt agama terdekat ngn anda,bwk dokumen semua.dan diorng akn bt surat ke mahkamah syariah.pastu kita akn urusan disana pulak.proses mkn masa jgk.krna diorng akn bg thu ibu bapa kita.pas semua settle.bru byq denda,n blh mntk kurng.


  92. MrsFarid Says:

    Dia bgtahu parent jgk eh..hadehhh..


  93. MrsFarid Says:

    Dia bgtahu parent jgk eh..hadehhh..


  94. Dee Says:

    Based on my experience, train lagi senang ;)


  95. Anonymous Says:

    Saya nak join kalau nak pg hujung nov ni


  96. Anonymous Says:

    pergi pejabat agama terdekat dftr,dan diorang akan buat surat tuk pergi ke mahkamah syariah nanti,akn pgil.


  97. Unknown Says:

    Sila sebarkan / Viralkan maklumat ini kepada yang Memerlukan

    NIKAH SIAM AGENCY
    DRINA DMARYA RESOURCES

    Alamat Pejabat :
    No 7 Tingkat 1, Simpang 4, Teluk.. Pulai Klang.Selangor
    (Atas Kedai Kek Bee's) / Berdepan Hongleong Bank

    Kami membawa pasangan untuk berkahwin / poligami secara sah di pejabat Majlis Agama Islam Thailand.

    Pernikahan ini adalah sah mengikut hukum syarak dan diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia.

    Insya-Allah urusan boleh dijalankan dalam 2 hari sahaja & dokumen lengkap dapat diterima pada hari tersebut.

    Sekiranya berminat, sila hubungi :
    Tel : 0136312803 / 0169100809
    Contact. No. Telefon Siam +66620530675
    kahwinthaibest.blogspot.com
    fb : https://www.facebook.com/aludin.kamal

    Kenapa Pilih Kami :

    * Kami adalah Syarikat BERDAFTAR SSM

    * PENGALAMAN MELEBIHI 5 TAHUN

    * MENGURUSKAN NIKAH DI THAILAND

    * Urusan Dipejabat agama Siam bukan di Surau / Rumah Kedai

    * AGENCY NIKAH SIAM YANG MERANGKUMI SEMUA ASPEK A TO Z

    * BERPENGALAMAN MENIKAHKAN SELEBRITI DAN ORANG KENAMAAN

    * MENYEDIAKAN BILIK KHAS UNTUK VIP / ARTIS / SELEBRITI

    * Kami mempunyai Pejabat --> PEJABAT DI SELANGOR (PREMIS PERNIAGAAN ) BUKAN ALAMAT RUMAH TANPA PENGHUNI DIUTARA ( RAMAI PELANGGAN TERTIPU DAN KELIRU DGN EJEN PALSU)

    * Boleh bawa ibubapa / keluarga bersama

    * Kami tidak tinggal pasangan dihotel dan balik

    * Kami bersama pasangan hingga selesai urusan

    * Jika ada masa terluang kami bawa berjalan / Thai Traditional Massage

    * Pengangkutan Dari Kuala Lumpur / Perak / Penang Ke dalam Siam

    * Temujanji secara Formal Di Pejabat

    * Urusan tidak dibuat dikedai kopi/Tepi jalan

    * Boleh Membuat temujanji / booking melalui Telefon / Watsap / Sms

    * Boleh MENJADI SAKSI DI MAHKAMAH JIKA DIPERLUKAN

    * Tidak menggunakan ORANG TENGAH / DRIVER TAXI / ORANG SIAM

    * Harga Kami sentiasa berpatutan dengan perkhidmatan diberikan

    * Tiada Charge tersembunyi

    * Cepat menguruskan dokumentasi di dalam dan lLuar Negara

    * Mengurus Pendaftaran Di Malaysia hingga mendapat Sijil Malaysia dan Kad Nikah

    PERKHIDMATAN KAMI MERANGKUMI :

    POLIGAMI / wali Engkar / Warga Asing / Mengandung Luar nikah / WALI HAKIM

    - KONSUL * KEDUTAAN

    - MENYELESAIKAN MASALAH SIJIL PALSU

    - SIJIL NIKAH BACKDATED

    - MENYELESAI MASALAH SINDIKET

    - MENYELESAI MASALAH DAFTAR ANAK DI JPN

    - MASALAH PENGESAHAN SIJIL NIKAH / CERAI

    - MASALAH DFTAR DI MALAYSIA

    - KHIDMAT PEGUAM SYARIE Untuk memudahkan Pendaftaran

    - NIKAH MUALLAF / URUS PASANGAN MASUK ISLAM

    - FASAKH /Cerai


  98. Unknown Says:

    Sila sebarkan / Viralkan maklumat ini kepada yang Memerlukan

    NIKAH SIAM AGENCY
    DRINA DMARYA RESOURCES

    Alamat Pejabat :
    No 7 Tingkat 1, Simpang 4, Teluk.. Pulai Klang.Selangor
    (Atas Kedai Kek Bee's) / Berdepan Hongleong Bank

    Kami membawa pasangan untuk berkahwin / poligami secara sah di pejabat Majlis Agama Islam Thailand.

    Pernikahan ini adalah sah mengikut hukum syarak dan diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia.

    Insya-Allah urusan boleh dijalankan dalam 2 hari sahaja & dokumen lengkap dapat diterima pada hari tersebut.

    Sekiranya berminat, sila hubungi :
    Tel : 0136312803 / 0169100809
    Contact. No. Telefon Siam +66620530675
    kahwinthaibest.blogspot.com
    fb : https://www.facebook.com/aludin.kamal

    Kenapa Pilih Kami :

    * Kami adalah Syarikat BERDAFTAR SSM

    * PENGALAMAN MELEBIHI 5 TAHUN

    * MENGURUSKAN NIKAH DI THAILAND

    * Urusan Dipejabat agama Siam bukan di Surau / Rumah Kedai

    * AGENCY NIKAH SIAM YANG MERANGKUMI SEMUA ASPEK A TO Z

    * BERPENGALAMAN MENIKAHKAN SELEBRITI DAN ORANG KENAMAAN

    * MENYEDIAKAN BILIK KHAS UNTUK VIP / ARTIS / SELEBRITI

    * Kami mempunyai Pejabat --> PEJABAT DI SELANGOR (PREMIS PERNIAGAAN ) BUKAN ALAMAT RUMAH TANPA PENGHUNI DIUTARA ( RAMAI PELANGGAN TERTIPU DAN KELIRU DGN EJEN PALSU)

    * Boleh bawa ibubapa / keluarga bersama

    * Kami tidak tinggal pasangan dihotel dan balik

    * Kami bersama pasangan hingga selesai urusan

    * Jika ada masa terluang kami bawa berjalan / Thai Traditional Massage

    * Pengangkutan Dari Kuala Lumpur / Perak / Penang Ke dalam Siam

    * Temujanji secara Formal Di Pejabat

    * Urusan tidak dibuat dikedai kopi/Tepi jalan

    * Boleh Membuat temujanji / booking melalui Telefon / Watsap / Sms

    * Boleh MENJADI SAKSI DI MAHKAMAH JIKA DIPERLUKAN

    * Tidak menggunakan ORANG TENGAH / DRIVER TAXI / ORANG SIAM

    * Harga Kami sentiasa berpatutan dengan perkhidmatan diberikan

    * Tiada Charge tersembunyi

    * Cepat menguruskan dokumentasi di dalam dan lLuar Negara

    * Mengurus Pendaftaran Di Malaysia hingga mendapat Sijil Malaysia dan Kad Nikah

    PERKHIDMATAN KAMI MERANGKUMI :

    POLIGAMI / wali Engkar / Warga Asing / Mengandung Luar nikah / WALI HAKIM

    - KONSUL * KEDUTAAN

    - MENYELESAIKAN MASALAH SIJIL PALSU

    - SIJIL NIKAH BACKDATED

    - MENYELESAI MASALAH SINDIKET

    - MENYELESAI MASALAH DAFTAR ANAK DI JPN

    - MASALAH PENGESAHAN SIJIL NIKAH / CERAI

    - MASALAH DFTAR DI MALAYSIA

    - KHIDMAT PEGUAM SYARIE Untuk memudahkan Pendaftaran

    - NIKAH MUALLAF / URUS PASANGAN MASUK ISLAM

    - FASAKH /Cerai


  99. Unknown Says:

    Sila sebarkan / Viralkan maklumat ini kepada yang Memerlukan

    NIKAH SIAM AGENCY
    DRINA DMARYA RESOURCES

    Alamat Pejabat :
    No 7 Tingkat 1, Simpang 4, Teluk.. Pulai Klang.Selangor
    (Atas Kedai Kek Bee's) / Berdepan Hongleong Bank

    Kami membawa pasangan untuk berkahwin / poligami secara sah di pejabat Majlis Agama Islam Thailand.

    Pernikahan ini adalah sah mengikut hukum syarak dan diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia.

    Insya-Allah urusan boleh dijalankan dalam 2 hari sahaja & dokumen lengkap dapat diterima pada hari tersebut.

    Sekiranya berminat, sila hubungi :
    Tel : 0136312803 / 0169100809
    Contact. No. Telefon Siam +66620530675
    kahwinthaibest.blogspot.com
    fb : https://www.facebook.com/aludin.kamal

    Kenapa Pilih Kami :

    * Kami adalah Syarikat BERDAFTAR SSM

    * PENGALAMAN MELEBIHI 5 TAHUN

    * MENGURUSKAN NIKAH DI THAILAND

    * Urusan Dipejabat agama Siam bukan di Surau / Rumah Kedai

    * AGENCY NIKAH SIAM YANG MERANGKUMI SEMUA ASPEK A TO Z

    * BERPENGALAMAN MENIKAHKAN SELEBRITI DAN ORANG KENAMAAN

    * MENYEDIAKAN BILIK KHAS UNTUK VIP / ARTIS / SELEBRITI

    * Kami mempunyai Pejabat --> PEJABAT DI SELANGOR (PREMIS PERNIAGAAN ) BUKAN ALAMAT RUMAH TANPA PENGHUNI DIUTARA ( RAMAI PELANGGAN TERTIPU DAN KELIRU DGN EJEN PALSU)

    * Boleh bawa ibubapa / keluarga bersama

    * Kami tidak tinggal pasangan dihotel dan balik

    * Kami bersama pasangan hingga selesai urusan

    * Jika ada masa terluang kami bawa berjalan / Thai Traditional Massage

    * Pengangkutan Dari Kuala Lumpur / Perak / Penang Ke dalam Siam

    * Temujanji secara Formal Di Pejabat

    * Urusan tidak dibuat dikedai kopi/Tepi jalan

    * Boleh Membuat temujanji / booking melalui Telefon / Watsap / Sms

    * Boleh MENJADI SAKSI DI MAHKAMAH JIKA DIPERLUKAN

    * Tidak menggunakan ORANG TENGAH / DRIVER TAXI / ORANG SIAM

    * Harga Kami sentiasa berpatutan dengan perkhidmatan diberikan

    * Tiada Charge tersembunyi

    * Cepat menguruskan dokumentasi di dalam dan lLuar Negara

    * Mengurus Pendaftaran Di Malaysia hingga mendapat Sijil Malaysia dan Kad Nikah

    PERKHIDMATAN KAMI MERANGKUMI :

    POLIGAMI / wali Engkar / Warga Asing / Mengandung Luar nikah / WALI HAKIM

    - KONSUL * KEDUTAAN

    - MENYELESAIKAN MASALAH SIJIL PALSU

    - SIJIL NIKAH BACKDATED

    - MENYELESAI MASALAH SINDIKET

    - MENYELESAI MASALAH DAFTAR ANAK DI JPN

    - MASALAH PENGESAHAN SIJIL NIKAH / CERAI

    - MASALAH DFTAR DI MALAYSIA

    - KHIDMAT PEGUAM SYARIE Untuk memudahkan Pendaftaran

    - NIKAH MUALLAF / URUS PASANGAN MASUK ISLAM

    - FASAKH /Cerai


  100. ASALAM,,,SEKIRA NYA ANDA BERCADANG INGIN BERNIKAH DI THAILAND SAYA MEMBAWA PASANGAN BERNIKAH DI JABATAN AGAMA SONGKHLA,YALA,BETONG.
    INSYALLAH SAYA SEDIA MEMBANTU MENGURUS BAGI PERMUDAHKAN URUSAN PERNIKAHAN DENGAN DOKUMENT YANG LENGKAP.

    TEMPAT NIKAH DI JABATAN AGAMA ISLAM.TIGA DOKUMENT YANG LENGKAP ANDA DAPAT SEPERTI:-

    1) SIJIL NIKAH DARI JABATAN AGAMA.
    2) SURAT PENGESAHAN NIKAH DARI JABATAN AGAMA
    2) SURAT PENGESAHAN KONSULAT MALAYSIA DI THAILAND,

    SEBARANG PERTANYAAN SILA HUBUNGI @ wWATSAPP SAYA,
    Puan Latifah 01117675787,

    http://nikahkahwinthailand20151.blogspot.com/

    ***Elakkan perkara yang mungkar ,Semoga Usaha Kita Ke Arah Ketaqwaan Diterima Oleh Allah Subhanahu Wa Taala***


  101. Adrina Says:

    Sy nk pergi hujung bulan feb 2016 ni. Tanpa agent. Bole whatsapp sy +60149140335


  102. Anonymous Says:

    Siapa nak ikut saya 29/12 ni saya pegi. Email ke cattery01@gmail.com


  103. Anonymous Says:

    Siapa nak ikut saya 29/12 ni saya pegi. Email ke cattery01@gmail.com


  104. Anonymous Says:

    Alhamduulillah,Saya dan isteri saya telah selamat dinikahkan,,16/12/2015

    Kami pergi ke Hatyai menggunakan bus SriMaju,,Bila sampai hatyai,korang cari la tuk2 yg muka baik cikit,,,jgn percaya sgt dgn tuk2 yg cakap diorg org islam,diorg tahu kat mana masjid,,,sbb diorg charge mahal,,,,,so kat bawah ni senarai kos saya n isteri saya pergi ke sana,,,,kos dlm baht,,,,so korang tukar la nanti ,,,,


    Kos bus dr KL-Hatyai pergi balik=228
    sblm smpai ke hatyai,,,di changlun,korang perlu sediakan rm5 satu org tuk insurans perjalanan
    Naik tuk2 ke masjid=300Baht
    Bayaran nikah=4500Baht
    Naik tuk2 yg sama ke konsultan=700baht
    kami xpergi Konsultan,,,kami just tanya harga pergi sana,,,,lepas siap kat masjid,,kami balik semula ke hatyai,,,,,menginap di Legacy,,,dekat dkt stesyen bus Sri Maju
    Kos Hotel tersebut =550baht
    makan minum slama 2 mlm 3hari=2000bht
    bila hendak balik,kami kena charge 100baht oleh sri maju untuk insurans perjalanan


  105. Anonymous Says:

    assalammuaaikum,sy nak tnya la.kalau janda nikah sana,perlu surat cerai,kalau duda,perlu jgk ke surat cerai,mohon membantu


  106. Anonymous Says:

    Sesiapa di Lembah Klang memerlukan khidmat nikah di Songhkla boleh email kan pada saya di cattery01@gmail.com.


  107. Unknown Says:

    Salam akk. Boleh x bg saya panduan.saya nak ke thailand untuk nikah . Saya dan pasangan sekarang berada di kedah dari kl kak


  108. AlexaMyra Says:

    saya dah berjaya buat pengesahan nikah di Malaysia. boleh baca pengalaman saya bernikah di songkhla kat blog ni http://nikahhatyaisongkhla.blogspot.my


  109. ASALAM,,,SEKIRA NYA ANDA BERCADANG INGIN BERNIKAH DI THAILAND SAYA MEMBAWA PASANGAN BERNIKAH DI JABATAN AGAMA SONGKHLA,YALA,BETONG.
    INSYALLAH SAYA SEDIA MEMBANTU MENGURUS BAGI PERMUDAHKAN URUSAN PERNIKAHAN DENGAN DOKUMENT YANG LENGKAP.

    TEMPAT NIKAH DI JABATAN AGAMA ISLAM.TIGA DOKUMENT YANG LENGKAP ANDA DAPAT SEPERTI:-

    1) SIJIL NIKAH DARI JABATAN AGAMA.
    2) SURAT PENGESAHAN NIKAH DARI JABATAN AGAMA
    2) SURAT PENGESAHAN KONSULAT MALAYSIA DI THAILAND,

    SEBARANG PERTANYAAN SILA HUBUNGI @ wWATSAPP SAYA,
    Puan Latifah 01117675787,

    http://nikahkahwinthailand20151.blogspot.com/

    ***Elakkan perkara yang mungkar ,Semoga Usaha Kita Ke Arah Ketaqwaan Diterima Oleh Allah Subhanahu Wa Taala***


  110. BORANG MS 26
    ENAKMEN TATACARA MAL MAHKAMAH SYARIAH
    (NEGERI SELANGOR) 2003
    (Subseksyen 113 (1))
    AFIDAVIT PEMOHON PERTAMA
    DALAM MAHKAMAH TINGGI SYARIAH DI SHAH ALAM
    DI NEGERI SELANGOR DARUL EHSAN
    PERMOHONAN NO:
    ANTARA
    Xxx … PEMOHON PERTAMA
    DENGAN
    Xyz … PEMOHON KEDUA
    Saya, xxx seorang warganegara Malaysia yang cukup umur dan beragama Islam yang beralamat di NO xxxx dengan ini sesungguhnya bersumpah dan menyatakan seperti berikut:-
    (sesalinan Kad Pengenalan dilampirkan dan ditandakan sebagai “Ekshibit -1”)
    1. Saya adalah Pemohon Pertama yang dinamakan di atas dan segala fakta-fakta yang dideposkan di sini adalah di dalam pengetahuan dan kepercayaan saya dan / atau diperolehi daripada dokumen-dokumen dan rekod-rekod dalam milikan / simpanan saya.
    2. Saya dan Pemohon Kedua, xyz telah bernikah pada xx xx 2015 bertempat di Majlis Agama Islam Wilayah Songkhla Selatan Thailand. (selepas ini dirujuk dan disebut sebagai “Pernikahan Tersebut”)
    3. Pernikahan antara saya dengan Pemohon Kedua telah diwalikan dan diakad nikahkan dengan menggunakan Wali Hakim iaitu HJ. (NO. K/P: ) yang berjawatan sebagai NAIB KADHI SYAR-I Wilayah Songkhla dan merupakan seorang jurunikah bertauliah yang telah dilantik.
    4. Pernikahan antara saya dengan Pemohon Kedua telah disaksikan oleh dua orang saksi lelaki berwargaegara Thailand iaitu HJ. (NO. K/P: ) manakala saksi pernikahan saya yang kedua ialah HJ. (NO. K/P: ).
    (sesalinan Surat Perakuan Nikah dilampirkan dan ditandakan sebagai “Ekshibit 2”)
    5. Seterusnya, saya menyatakan bahawa semasa akad nikah berlangsung, jurunikah tersebut melafazkan dengan jelas lafaz ijab dan selepas itu disambut dengan lafaz qabul oleh saya. Lafaz ijab dan qabul tersebut adalah dengan menggunakan bahasa Melayu dan pada ketika itu juga terdapat beberapa

    ni contoh borang nak daftar nikah di msia..tq


  111. Unknown Says:
    This comment has been removed by the author.

  112. Unknown Says:

    Assalam...saya nak tanya..saya bercadang nak.nikah di tahiland....tapj saya buat passport group...boley x saya guna passport group untuk nikah


  113. Unknown Says:

    Assalam...saya nak tanya..saya bercadang nak.nikah di tahiland....tapj saya buat passport group...boley x saya guna passport group untuk nikah


  114. Unknown Says:

    Assalam...saya nak tanya..saya bercadang nak.nikah di tahiland....tapj saya buat passport group...boley x saya guna passport group untuk nikah


  115. Unknown Says:

    Assalam...saya nak tanya..saya bercadang nak.nikah di tahiland....tapj saya buat passport group...boley x saya guna passport group untuk nikah


  116. Nur Hafizah Says:

    Ada tak cuti2016 thailand??? Kalau ada..hantar kat email sya boleh tak???


  117. Nur Hafizah Says:

    Ini email sya nhafizah999@gmail.com


  118. Anonymous Says:

    Memang dorang. Akan bagitahu parent kite ye.


  119. Unknown Says:

    passport group problem bila nak daftar di mahkamah..


  120. Unknown Says:

    passport la ni murah je..


  121. Unknown Says:

    kalo cik dok negeri mcm kedah perak klate perlis buat je border pass


  122. Anonymous Says:

    salam. hai, ade tak sesiapa nak pegi dalam bulan march ni? jom pegi sesama. email sy ye comelqaseh@gmail.com .

    thanks !


  123. Unknown Says:

    https://www.facebook.com/JOM-NIKAH-712241512154815/?ref=hl


  124. Unknown Says:

    http://kahwinthaibest.blogspot.my/


  125. Unknown Says:

    Nak tanya kalau pergi ke konsultan malaysia untuk pengesahan kalau isteri x pergi sama boleh tak?


  126. Unknown Says:

    Nak tanya kalau pergi ke konsultan malaysia untuk pengesahan kalau isteri x pergi sama boleh tak?


  127. Ridzwan Says:

    Myrul: Cuma salah seorang saja yang perlu pergi ke Konsulat Malaysia di Songkhla.

    Pergi nikah sendiri ni memang ada kebaikannya dari segi kos. Tapi ada juga keburukannya. Kalau pergi dengan agen, boleh kaji dulu latar belakang agen. Tapi kalau pergi dengan tuk tuk atau teksi, ikut nasiblah. Baca http://nikah-siam.sukasamasuka.net/nikah-di-thailand-tanpa-agen.html untuk baik dan buruk pergi sendiri.


  128. Anonymous Says:

    saya selamat bernikah dan telah selsai pengesahan nikah poligami di mahkamah syariah shah alam. kami nikah di songkla.

    Pengesahan sgt lah mudah. pegi mahkamah amik borang afidavit dan sertakan dokumen. semua dokumen yg diperlukan mmg lah kita ada. submit afidavit tersebut. dapat appointment utk perjumpaan seterusnya.

    seminggu kemudian berjumpa dgn pendaftar mahkamah. dia semak dokumen tu. kemudian akan minta pengesahan juru nikah. pengesahan tu d kluarkan oleh Majlis Agama islam Selangor.

    semudian submit lagi. appointment lagi.

    perjumpaan seterusnya adalah utk penghakiman. mmg pendaftar tu akan mngesahkan pernikahan kita. sbb mmg sah pun.

    KOS:
    submit afidavit kna byr kpd mahkamah lebih kurang RM100
    Byr kpd majlis agama utuk surat pengesashan jurunikah siam RM200
    TIADA APA2 DENDA PUN!!!

    itu sahaja.

    itu adalah pengesahan ye..bukan pendaftaran.

    tkasih blog yg sgt membantu:
    nikahsatulagi.blogspot.my
    nikahkahwinthailand20151.blogspot.my/


  129. Unknown Says:

    mcm mne nk contact o msj tuan blog nie..sye prlukn bntuan sgt3


  130. Unknown Says:

    Saya dan suami nak share pengalaman nikah di songkhla pada Mei 2016 lalu.. kami lalui semuanya sendiri tanpa contact sesiapa pun dan pandu sendiri dari Malaysia.. semuanya tersangat lah mudah.. boleh lah baca blog kami https://senangnyanikahdisiam.wordpress.com

    Terima Kasih Tuan Tanah :)


  131. Unknown Says:

    Assamualaikum saya dari nageri sembilan nak nikah dkt melaka tpi tak thu tmpt nak nikah dkt SNA..tmpt thu IBU kpda prpuan .


  132. Unknown Says:

    Assamualaikum saya dari nageri sembilan nak nikah dkt melaka tpi tak thu tmpt nak nikah dkt SNA..tmpt thu IBU kpda prpuan .


  133. Hyee. Ada tak yg nak pergi dalam tanggal 13-14 sept 2016. Jom g sesama . email sy nurhidayahazizan81@gmail.com


  134. PJS ROSLEE Says:

    Assalam. Saya mintak izin ambil sedikit info di blog ini. Mudah-mudahan tuan sentiasa dilimpahi Rahmat Allah.. Terima kasih.


  135. Unknown Says:

    Asslam..sya dn psngn nk g bln 1 nie 2017..sesiapa blh bgitau x kos di mais kena guna duit bhat je ke..?xle guna Rm..?mna tau mata wang kita jtuh x ckup plk duit bhat ..


  136. Unknown Says:
    This comment has been removed by the author.

  137. Unknown Says:

    Salam,
    Sapa2 ada nak join nikah bulan nov 2016 ni..bertolak dr kl..urusan pernikahan insyallah saya boleh tolong uruskan..budget transport(dr kl/thailand/kl) dan urusan pernikahan smpai selesai(x termasuk makan dan hotel) dlm rm1000. Berminat boleh whatsapp saya 0102227487 syed


  138. Unknown Says:
    This comment has been removed by the author.

  139. Unknown Says:

    Assalamualaikum.. (Nikah kos rendah) promosi awal tahun.
    2 slot kosong untuk bulan Januari 2017 :-
    (04/01/2017) Rabu dan (17/01/2017) selasa, 2hari 1 malam.
    * tarikh / bulan lain pun bole.. kita bole aturkan
    Bertolak dari KL.. segala urusan Nikah sya aturkan..
    kos : urusan nikah + hotel + transport(KL - Thai - KL)
    TIDAK TERMASUK MAKAN dan SHOPPING
    Whatspp @ Call 01116284272 (zu).
    Nak booking atau tanya soalan pun bole.. kongsi ilmu dan pengalaman.
    Terima kasih semua.


  140. Unknown Says:

    hi, ada sesiapa nk pergi bulan 2 tak? boleh bincang sekali


  141. salam, duit malay jatuh teruk..RM1000 dah hilang RM210..tq


  142. Salam, dengar bayaran majlis agama Islam akan naik awal tahun 2017 jadi TH5000


  143. Anonymous Says:

    ��


  144. Anonymous Says:

    ��


  145. Anonymous Says:

    Ada tak yg nk pergi sekali bulan 3/2017 ni? Saya naik kereta. Nanti boleh share duit myk,tol n saling tukar2 tgkapkan gmbr nikah..saya dari johor. Kalau bminat sila email faiezalmiera@gmail.com


  146. Anonymous Says:

    Ada tak yg nk pergi sekali bulan 3/2017 ni? Saya naik kereta. Nanti boleh share duit myk,tol n saling tukar2 tgkapkan gmbr nikah..saya dari johor. Kalau bminat sila email faiezalmiera@gmail.com


  147. Anonymous Says:

    saya nak kawin lagii sapa boleh tolong saya .. nama saya rostam no call wasap 0193020492 tel opis 03-26170683


  148. AFAWEL Says:
    This comment has been removed by the author.

  149. AFAWEL Says:

    Asalamualaikum..ade spe2 nak pergi dalam bulan 3 or 4 x? Klau ade email saya..nak join skli..farhunt93@gmail.com


  150. Assalamualaikum..nk tny ttg mcm mne boleh dptkn saksi dan jurunikah di MAIS tu..Kne wt appoinmen dan brpe bayaran ny..terima kasih


  151. Anonymous Says:

    Farhant93@gmail.com
    awk dh pegi ke.?


  152. Anonymous Says:

    Faiezalmiera@gmail.com
    awak dh pegi ke??
    Kalau x boleh pegi sama2.


  153. Unknown Says:

    Salam. Saya cadang nak pergi nikah sana. Dalam bulan Ramadhan (Bulan 6 pertengahan). Pergi sama2 Jom. Kita boleh pergi saing, tolong sesama sendiri ambik gambar, share transport.
    Ape2 email saya. taabir.sohu@gmail.com


  154. Anonymous Says:

    sy nk g buln 7 lpas raya..jom spe2 nk g skli,blh share kos transport n blh tlg sme2 rekod saat akad nikah...spe nk g email sy awangshukriwan@gmail.com


  155. phoenixlake Says:

    Saya nk pergi 30/5 - 31/5 .jom lh sekali.boleh share duit minyak.dan boleh ambik gambar sesama sendiri. Email kat plsbzcm@gmail.com .yek kalau ada yg nak g tarikh tu.


  156. phoenixlake Says:
    This comment has been removed by the author.

  157. AntheMist Says:

    Salam nk tnya... Kalau gambar perlu ke disahkan dekat konsulat? Sbg bukti pernikahan...


  158. Anonymous Says:

    Nak pegi jgk bulan 4/18 tapi takot sesat


  159. PuanZerra Says:

    sy nak pergi bawak kawan menikah bln 1/2018.siapa nak join boleh pegi sekali. boleh emel mars.avici@gmail.com


  160. Istri ke 2 Says:

    Sape2 yg nk prgi bln 7 nie..11 haribln..blh watsap sy..0103630900


  161. Unknown Says:

    Ad yg nk pergi lagi dlm bln nov @ dec nie..nk pergi skli boleh shre transport ..sbb sy nk pegi buat dkmen smla..dkmen lama hilang..klu ad ws sy ea 0187688144


  162. Anonymous Says:

    Saya bercadang nak bernikah ke sana bulan Nov 2018 ni, ada siapa2 nak join tak? Kita boleh kongsi kos dan berjimat banyak, saya bawa MPV boleh pergi 3 pasangan sekaligus. boleh text saya di 011-6109 7208


Post a comment